Aankoopproces

Ons aankoopproces

Alhoewel de aankoop van een 2e huis overweldigend kan lijken, maakt ons aankoopproces het een stuk makkelijker en relaxter. Eenmaal op onze website heb je je droomhuis gevonden. En dan?

1.
Eerst kijken, dan kopen

Uiteraard wil je een woning bekijken alvorens je gelijk vast te leggen. Daarom regelen we een bezichtigingsreis op maat voor je. Naast je toekomstige huis, nemen we je mee de regio in, het prachtige Alanya. De Turkse Riviera is dan letterlijk en figuurlijk je 2e thuis.

2.
Een 2e huis in Turkije kopen, hoe?

In het contract dat we je voorleggen staat alle informatie en voorwaarden voor het kopen van een tweede huis in Turkije. Deze wordt uitvoerig en rustig met je doorgenomen. Het voorschotbedrag dat bij terugkeer in Nederland betaald wordt is daarin ook opgenomen. Na tekenen van het contract, wordt een kopie van het paspoort gemaakt en ontvangen we graag twee pasfoto’s. Vervolgens vliegt u heerlijk relaxed in feeststemming naar huis! Alles is bij deze in kannen en kruiken voor de geplande overdracht.

3.
Overdracht en tekenen

Nu gaat ST Real Estate, ofwel wij, keihard aan de slag voor je. De documenten voor de juridische overdracht worden in orde gemaakt, en je merkt niets van alle rompslomp eromheen. De geplande overdracht melden we aan bij verschillende Turkse autoriteiten. Vervolgens ronden we samen de koop formeel af. Je vliegt weer naar Turkije voor het tekenen van het definitieve koopcontract, et voilà: Het huis staat op je naam! Meestal is de koop en overdracht binnen drie weken rond. Zo snel kan het gaan, je woondroom wordt werkelijkheid!

4.
Nazorg

Tijdens de koop: Gas, water & licht; Bankrekening openen; Belastingnummer aanvragen; Verzekeringen. Na de koop: Huis inrichten (meubelpakket); Tuin inrichten; Huis- en tuinonderhoud; Verhuur; Optioneel: managementpakketten; Info over Turkije en een huis in Turkije.

Compare listings

Vergelijken